BYENS HEGN 2014

Søndag d. 11. maj kl. 10.00 – 15.00 i Aksel Møllers Have

 

Under Frederiksberg Dagene 2014 vil Kunstnerlauget af 2013 indbyde borgerne til at hjælpe med at male Lundstrøms fine mosikker op på store plader, der skal hænge som en frise på Byens Hegn langs Axel Møllers Plads lige ved Frederiksberg Svømmehal. Vi håber at så mange som muligt – både store som små – vil hjælpe os søndag d. 11. maj mellem kl. 10.00 og 15.00 på pladsen mellem metrobyggeriet og svømmehallen.

 

Mange kender Lundstrøms mosaikker fra svømmehallen, men de færreste er klar over, at det er Lundstrøm, der har lavet dem. Vi vil gerne hente mosaikkerne frem i lyset og skabe en bevidsthed i Nordeuropas tættest befolkede kvarter (som svømmehalskvarteret er) om den kunstskat, vi har i kvarteret.

 

Lundstrøms værker har gennem tiderne været til stor inspiration for mange kunstnere, både i farve- og motivvalg. Mosaikkernes motiver fortæller samtidigt om den centrale institution, der har givet hele kvarteret sit navn. For os binder de hermed en fin sløjfe mellem noget nyt (metrobyggeriet) og noget eksisterende.

 

Det kræver ingen forkundskaber at være med, men processen sætter gang i en dialog om, hvad vi maler. Der vil være flere kunstnere til stede under maledagen, der rådgiver og vejleder de malelystne undervejs.

 

Kunsthistorisk set, tager vi en gammel arbejdsform op, hvor vi lærer at forstå de gamle mestres værker, ved at male dem. Vi forventer dog ikke at det færdige resultat bliver en nøjagtig gengivelse af originalerne, men genkendelsen vil ikke være til at tage fejl af.

 

Der vil blive male med træbeskyttelse, der er vandopløselig på pensler og ruller, men ellers har en lang levetid på 5 store plader i målene 150 x 250 cm. Den samlede frise får lov at hænge et halvt års tid i det lunefulde danske vejr på metrobyggeriets hegn ved Aksel Møllers Have.

 

Læs mere om Vilhem Lundstrøm her.